18:30

Sundborns GoIF

Referat: IF Tunabro U - Sundborns GoIF

Seger mot Tunabro U!

Ikväll mötte Sundborn borlängelaget IF Tunabro U borta på Gyllevallen och fick revansch för 1-4-förlusten från i våras. Segersiffrorna skrevs till 1-3 (0-1) efter mål av Sebastian Eriksson, Johan Strömer och Marcus Lundell.

I våras mötte Sundborn ett Tunabro som möjligtvis är det bästa laget de mött i år, även om GoIF då hade en del manfall på nyckelspelare. Ikväll mötte GoIF ett helt annat lag med en betydligt lägre snittålder.

Sundborn ligger lågt i pressen under 1:a halvlek och låter Tunabro långsamt rulla boll i backlinjen. Matchen blir därför väldigt seg och de rödklädda gästerna faller in i hemmalagets tempo. Tunabro kommer knappt till någon målchans samtidigt som Sundborn har svårigheter att få fast bollen högre upp i banan. Bitvis spelar GoIF fint där de är tålmodiga med boll och låter den flyttas mellan lagdelarna men de slarvar antingen för mycket med bollarna framåt eller så är de ovän med bollen vid mottagen.

I min 27 får Sundborn dock till en bra boll i djupet på Sebastian Erikssons högerkant där han fint vänder bort sin motståndare och springer sig loss till ett friläge som han förvaltar via ett lågt avslut bredvid målvakten. Gästerna har bud på fler mål innan paus där de skapar klara målchanser men precisionen är inte där.

Till 2:a halvlek flyttar Sundborn upp pressen något och får bättre tryck, men det öppnar även upp för en del kontringar för Tunabro. Cirka kvarten in i halvleken vinner Filip Laudon en frispark centralt, strax utanför Tunabros straffområde. Johan Strömer stegar fram och sätter frisparken lågt vid målisens vänstra stolpe. 0-2. Efter målet släpper anspänningarna något och Sundborn kommer till fler chanser, men Tunabro är samtidigt uppe och nosar på en reducering flera gånger om. Med kvarten kvar kommer Filip loss in i boxen och spelar in till Marcus Lundell som stöter in 0-3 i öppet mål. Matchen känns avgjord. Tunabro ger dock inte upp utan reducerar via straff med 5 minuter kvar. Sundborn kontrollerar dock slutet av matchen via säkert bollinnehav och kan inkassera den andra raka segern. Full pott på höstsäsongsinledningen med 6 av 6 möjliga poäng.

Martin Bergenholtz tog över Matchens Lirare-hatten efter en stabil insats på mittbacken ??

Härnäst möter Sundborn ett annat borlängelag, FK Romme Krona, hemma på Sundens IP nu på söndag kl 15.